Reizigersadvisering

Vakantiegangers zijn tegenwoordig vaak wereldreizigers. Daarmee nemen ze in toenemende mate gezondheidsrisico's. Enkele van deze risico's kunnen beperkt worden door een goed reizigersadvies.

In Nieuwleusen is de afspraak dat patiënten via de apotheek geadviseerd worden over welke voorzorgen of medicatie ze moeten nemen. Voorbeelden van de medicatie zijn tabletten tegen malaria of spuitjes (vaccinaties) tegen hepatitis. Per land / regio verschilt dit. De apotheek is op de hoogte van de laatste richtlijnen.

De adviezen van de apotheek worden op individuele basis door de artsen beoordeeld en (al dan niet) geaccordeerd. De benodigde recepten worden uitgeschreven.

Voor deze advisering rekenen de huisartsen in Nieuwleusen € 20 (exclusief BTW), dit is inclusief het maken van de recepten en het toedienen van de eventuele vaccinaties. Indien de huisarts alleen recepten hoeft uit te schrijven wordt hier een bedrag van € 14,64 voor berekend. Afhankelijk van uw zorgverzekering of aanvullende verzekering wordt dit soms geheel, deels of niet vergoed. Raadpleeg hiervoor uw zorgverzekeraar. 

Zie ook: apotheek Nieuwleusen, reizigersadvies

Zie ook: Landelijk coördinatiecentrum Reizigers Advisering